ΩMinden ami lóΩ paci4ever

http://darky.kepeslap.com/images/11375/horse_dog_thumb.gif

Oldal

Lovak

Extra

Vk         Rk

Kutyák

 

A chat-et nem megfelelő használat miatt letiltottam!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Lovak a repülőgépen

Lovak a repülőgépen

 

Ha a négylábú sztárok kvalifikálták magukat az olimpiai játékokra, vajon hogyan jutnak el a verseny színhelyére? Természetesen repülővel! Ez persze nehéz és drága vállalkozás, amely ráadásul nem is mindig tetszik a lovaknak.

 

Légi úton

 

Három lehetőség adott ahhoz, hogy az ember külföldre jusson: szárazföldön, vízen és légi úton. A lovak természetesen a szárazföldi utazást részesítik előnyben, de ahhoz, hogy egy másik földrészre elérjenek, néha repülőre kell szállniuk.

 

Nagy előrelépés

Azelőtt nagyon nehéz volt más földrészek versenyein részt venni. A hajóút hetekig tartott. Eltekintve azoktól a nehézségektől, amiket a hajó rakodóterében való tartózkodás okozott, lehetetlen volt a lovakat a hajón tovább edzeni, így hát rendszerint nem voltak jó formában, amikor megérkeztek a versenyre. A versenylovak repülőgéppel való szállításának lehetősége alaposan megváltoztatta a lovak és a lovasok életét. Ennek ellenére ezek az utak ma is, csakúgy, mint azelőtt, elég bonyolultak. Nem olyan egyszerű repülőjegyet váltani a ló számára. Először is a jegy nagyon drága. Másodszor pedig, nem minden repülőtér készült fel lovak szállítására. A lovak ugyanis különleges szállító repülőgépeken utaznak. Már a beszállásukhoz is különleges felszerelésre van szükség.

 

Az út a repülőtérre

A repülésnek az az előnye, hogy az ember nagyon gyorsan eljuthat egyik helyről a másikra. A repülőtérre vezető út azonban néha túlságosan hosszú. Ez főleg a lovak esetében érvényes, mivel csak kevés európai repülőtér foglalkozik lovak szállításával. Útjuk gyakran több száz, utánfutóban töltött kilométerrel kezdődik. A repülőtérre megérkezve még távolról sem értek véget a négylábú barátunk megpróbáltatásai. A beszállítás rendkívül bonyolult ügy. Rámpán keresztül vagy konténerben történik.

 

A beszállító rámpa

Néhány repülőtéren a lovak speciális, magas falakkal körülhatárolt beszállító rámpán keresztül jutnak a repülőgép szállítóterébe. A lovakat ebben az esetben egyesével szállítják be. A beállókat apránként építik fel körülöttük. Fontos, hogy a lovaknak elég helyük legyen, hogy jól érezzék magukat, és ugyanakkor olyan szorosan álljanak, hogy ne mozoghassanak túl sokat. A jól megtervezett beállókban kényelmesen állhatnak egyensúlyban, és folyamatosan rágcsálhatják a szénájukat. Néha előfordul, hogy egy ló, amelyet az elsők között szállítottak be, és így a rakodótér hátsó felébe került, nem viseli el, hogy oda legyen beékelve, és olyannyira felizgatja magát, hogy lehetetlen elindulni. Ilyenkor minden lovat ki kell szállítani, és aztán a bonyodalmat okozó, félős ló nélkül visszaszállítani őket.

 

Konténer

A lovak fedélzetre juttatásának másik lehetősége, hogy még lent a földön egy speciális szállítókonténerbe vezetik őket. Itt is fontos, hogy biztosítsuk a négylábú utasok kényelmét és biztonságát. Ha már egy, két, három vagy négy ló áll a konténerben, egy daru az egészet beemeli a repülőgépbe. Ez az eljárás is nagyon költséges.

 

Business class?

A négylábú utasokat nem kínálják meg pezsgővel, és nem is szőnyeges padlón állnak. De bizonyos kényelmet és kellő biztonságot garantálnak számukra.

 

Kényelmes utazás

A repülőtársaságok érdekében áll, hogy a lovaknak minél jobb „kvártélyt” biztosítsanak. Így szívesebben utaznak, és nyugton maradnak a repülés alatt. Kapnak szénát és vizet, és minden ló mellett ott van a gondozója is. Az egész repülőút során állatorvos felügyel rájuk.

 

Ha a ló fél

Mindezek ellenére sok ló nagyon rosszul viseli a repülést. Egyesek nem szeretik a zajt, a vibrációt és a repülőgép mozgását. Másoknak induláskor és leszálláskor megfájdul a fülük; sokan a szűk raktértől, a bezártságtól szenvednek. Ha egy ló heves mozgásba kezd, ágaskodik és vadul ficánkol, veszélybe sodorhatja az egész repülőt. Ezért, ha a kapitány szükségesnek tartja, elrendelheti, hogy a repülés ideje alatt a ló nyugtató injekciót kapjon (ami persze erősen befolyásolhatja az erőnlétét a megérkezéskor és a verseny alatt).

     

Karácsonyra szép AJÁNDÉK egy Személyre szóló asztrológiai elemzés! Kinyomtatva és bekötve örök emlék marad!    *****    ***MUNKALEHETÕSÉG!*** Új cég, új lehetõség, ingyenes regisztráció! Ugye tudod, mit jelent elsõk között lenni...?!    *****    A legfrissebb videojátékokról olvashatsz híreket! Elemezzük a Call of Duty sorozat legújabb részét World War II    *****    A RENDKÍVÜLI horoszkóp akciók Karácsonyig tartanak,most rendelj saját illetve szeretteid részére elemzéseket. Kattints    *****    Blog, Videojátékok, Szórakozás, Technika! Call of Duty: WWII és sok más!    *****    Légy te is egy Új Márka Elsõ tagjai között ahol Azonnali 28%haszonhoz juthatsz!Részletek:huncalifeandme@gmail.com    *****    Nyerj akár 1 millió forint értékû bitcoint. A játék ingyenes.    *****    Tudtátok, hogy a Csiga-biga gyerekdalban eredetileg szó sincs tûzrõl?    *****    LEGYÉL FARMASI TANÁCSADÓ VAGY VEZETÕ! OTTHONI MUNKA, MAGAS KERESETI LEHETÕSÉGGEL! HA MOST CSATLAKOZOL, MÉG NYERHETSZ IS!    *****    Mi mennyi 2018 - Árak, változások 2018 - minimálbér, családi pótlék, adókedvezmények 2018    *****    Légy te is a Farmasi csapaom tagja!!!    *****    Születési,baba,hold horoszkóp,elõrejelzés,párkapcsolati elemzés,fogamzási képlet! Ingyenes tanácsadás!Várlak!Kattints!    *****    A Dynasty és a TVD 8.évadából megismert színésznõ, Nathalie Kelley elsõ hazai rajongói lapja. KATT! KATT! KATT!    *****    WISE-VOGUE | SZISSZ ÉS KLAU BEAUTY-FASHION BLOGJA TERMÉKTESZTEKKEL, TIPPEKKEL, ÖTLETEKKEL A MINDENNAPOKRA // WISE-VOGUE    *****    Charmed - Új külsõ - Még több tartalom - Még több információ, érdekesség - CHARMED - Bûbájos boszorkák - Varázslat - Cha    *****    Karácsonyra AJÁNDÉKOZZ szeretteidnek, barátaidnak SZEMÉLYRE SZÓLÓ HOROSZKÓP ELEMZÉST 3 ÉVES ELÕREJELZÉSSEL!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Felszálló holdcsomópont,Chiron, Lilith 2000 Ft. + ingyenes konzultáció. Most!    *****    Szerinted melyik könyvet kellene elolvasnom? Melyik film érdemes arra, hogy megnézzem? - Mementoim.Blogspot.hu    *****    Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok - Exkluzív Karácsonyi Ajándékok