Gondoltál már arra, hogy a lovad is szereti a különböző nyalánkságokat? Nem? Akkor itt az ideje, hogy készíts neki néhányat.
Lósütik:
Hozzávalók: 1 csésze reszelt sárgarépa,1 reszelt piros alma,2 evőkanál kukoricaolaj,1/4 csésze melasz,1 evőkanál só,1 csésze zabpehely,1 csésze liszt
1. Melegísd a sütőt 200 fokra!!
2. Gyúrd össze az almát sárgarépát,a kukoricaolajat, és a melaszt.
3. Keverd bele a sót,a zabpejhet és a lisztet.
4. Nyújsd ki és vágd formákra.
5. Süsd a a sütőben 20 percig,amíg megbarnul.
6. Hagyd kihűlni majd szolgáld fel négylábú barátaidnak!!
Hozzávalók: 3 nagy sárgarépa,3 alma(vagy banán ill. körte),1 kg zabpehely,fél liter víz,2 gyógynövényescukorka
1. A cukorkákat old fel a vízben.
2. Reszeld le a a sárgarépát és az almát.
3. Majd keverd össze a zabbal és a búzával.
4. Add hozzá a víz és a cukorka oldatát.
5. Ha túl nedves,tegyél hozzá zabpelyhet,ha túl száraz önts hozzá vizet.
6. Hagyd állni 30-45 percig.
7. A tésztából két leveses kanállal formázz karikákat.
8. Süsd 200 fokon másfél óráig,idönként forgasd meg!
Légmentesen tárold!!!!!!!!!
Lócukorka
Hozzávalók:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g korpás zabpehely
- 225 g cukorrépaszirup vagy méz
Elkészítés:
Gyúrjunk nyúlékony tésztát a hozzávalókból. Ha a tészta túl kemény, öntsünk hozzá vizet, ha túl vékony, szúrjunk hozzá lisztet. Formázzunk tetszés szerinti apró süteményeket a
Répacsemege
Hozzávalók:
- répa
- juharszirup
- zab
Elkészítés:
Mártsuk a répát a juharszirupba, majd a zabba – és máris kész a csemege
Karácsonyi kétszersült
Hozzávalók:
- 2 egész kétszersült
- 4 szem alma
- 2 db sárgarépa
Elkészítés:
1. Daraboljuk fel az almát és a sárgarépát
2. Keverjük össze, és tegyük a kétszersültek közé
Az egyik fél almával díszítsük a közepén
Lócsemege
Hozzávalók:
- 2 szelet fehér kenyér
- 1 alma
- 1 narancs vagy mandarin
- 2 dl korpa
- 1 gyömbéres keksz
Elkészítés:
Öntsünk vizet a korpára, és kevergessük, amíg könnyen kenhető nem lesz. Kenjük rá a korpát az egyik szelet kenyérre. Hámozzuk meg a narancsot/mandarint és a szeleteket, valamint a felszeletelt almát egyenletesen helyezzük rá a korpára. Most rakjuk rá a másik szeet kenyeret, és díszítsük gyömbéres keksszel.
A száraz kenyér
A lovak nagyon szeretik, olcsó és egyszerű az előállítása.
Ha megmarad egy kis kenyérdarab, vagy nagyon megöregedik a kenyér, szárítsuk meg, és vihetjük a lovaknak. Fontos, hogy teljesen száraz legyen a kenyér, natúr legyen (vaj, zsír stb. nélkül)! A penészes kenyeret nem szabad lónak adni, dobjuk ki! Rozskenyeret se adj lónak!
Kenyérmix
Száraz kenyeret törj apró darabokra (egy-két centis darabkák)! Száríts meg hasonló méretűre vágott almadarabkákat, és répadarabkákat egyaránt! Majd, ha már mind teljesen szárazak, öntsd össze őket, és így kínáld legjobb barátodnak, a lónak!!!
|